Klemen Matk

041 556752
Katoliška cerkev - Solčava
Savinjska

Moja podjetja

Turistična kmetija NA MATKOVEM
Turistična kmetija, Turizem, Kmetijstvo, Prenočišča, Sobe, Gozdarstvo
Logarska Dolina 21
3335 Solčava
Slovenia
041 556752
OBMOČJE DELOVANJA:
  • Savinjska
OPIS PODJETJA

Na Matkóvem

Turistična kmetija Matk leži na višini 1165 m nad znamenitim Matkóvim kotom, eno najbolj samotnih dolin v Kamniško Savinjskih Alpah. Tu na višinah osamljenih solčavskih gorskih kmetij je doma mir in prvinskost odnosa do narave, do sočloveka in presežnega. Razgled z naše kmetije jemlje dih in seže od Olševe, Raduhe, preko Ojstrice, do Mrzle gore.

Možnosti aktivnega stika z naravo za ljubitelje pohodništvagorskega kolesarjenja, fotolova ali pa samo uživanja v tihoti gozdov … so neizmerne.

Na kmetiji še vedno upoštevajo zakonitosti tradicionalnega kmetovanja, saj se zavedajo, da le na takšen način ohranjajo krajino takšno kot so jo prejeli od svojih prednikov. Mama Mici je odlična kuharica, ki v kuhinji nadaljuje z ohranjanjem bogate lokalne gastronomske dediščine. Kot odlična poznavalka zelišč, le-te spretno uporablja pri vseh svojih kuharskih mojstrovinah ter v žganjicah in čajih, ki se priležejo predvsem v nekoliko hladnješih letnih časih, a tudi takrat, kadar se vračate iz kakšnega vzpona na bližnje vršace. Počitnice na kmetiji so prav posebno doživetje za družine z otroci. Vsak dan lahko otroci preživijo v družbi številnih živali: muc, psičke, oslička, ovac … in v neposrednem stiku z naravo. Že v neposredni bližini kmetiji najdete obilico prijetnih sprehajalnih kotičkov. Območje je odlično tudi za vse ljubitelje gorskega kolesarjenja ter lovce. V zimskem času je sankanje po zasneženih smučinah izjemno doživetje ... In še veliko drugih zanimivosti je, ki pa jih boste odkrili v času bivanja na kmetiji.

Prebivate lahko v sobah z dvema ali s tremi posteljami, s tušem in WC-jem.

Štiri sobe imajo lep razgled z balkonov na Savinjske Alpe, tri sobe pa so brez balkonov, kar pa ne moti preveč, saj se lahko zunaj ali na skupnih balkonih zadržujete večji del dneva.

V mansardi sta na razpolago gostom dva velika prostora, ki ju lahko uporabite za jutranjo telovadbo, otroci za igranje, za skupne vaje (pevski zbori), za izobraževalni seminar, …

Dodatne informacije najdete na naši spletni strani www.matk.si.

GALERIJA PODJETJA: